Weetjes

Een schoonheidsspecialiste zorgt voor een ontspannende, cosmetische en verzorgende behandeling van je gezicht en je lichaam. Een schoonheidsspecialiste verzorgt de huid en make-up en geeft indien gewenst advies over producten en behandelingen die goed zijn voor je huid.Tegenwoordig wordt er veel aandacht aan lichamelijke verzorging en het uiterlijk besteed en mensen willen er goed en gezond uitzien, dus gaan steeds meer mensen geregeld naar een schoonheidsspecialiste. Hier kan men heerlijk relaxen en lijf en ledematen laten behandelen. Na zoín bezoekje voelt men zich vaak een stuk prettiger, heerlijk verzorgd en relaxed.

GELAATSVERZORGING

Hoeveel keer per jaar doen we een gezichtsverzorging?

Het ideale is 1 keer per maand een verzorging in het schoonheidsinstituut, daarbij hoort ook een goede verzorging thuis:

 • 's morgens en 's avonds een reiniging (reinigingsmelk en lotion)
 • 'S morgens een dagcreme
 • 'S avonds een nachtcreme (dag en nachtcreme kan worden vervangen door een 24 uren creme)
 • 'S morgens en 's avonds een oogcreme
 • 1 x per week een peeling
 • 1 x per week een masker

Breng een dag/nachtcreme niet aan rond de ogen, gebruik hiervoor steeds een speciale oogcreme.

PEDICURE

Hoeveel keer per jaar doen we een pedicure of manicure?

1 x per maand, de verzorging thuis: 1 tot zelfs 2 keer per dag voetcreme en handcreme gebruiken.

EPILATIE

Als de haren ong een halve cm zijn , zijn ze op de goede lengte om geŽpileerd te worden. Te kort is niet goed, dan kunnen we ze niet verwijderen, te lang is ook niet goed, dan is het pijnlijker en moeilijker om ze te verwijderen. Hebt u last van ingegroeide haren voor u naar de epilatie komt? Gebruik dan gerust een peeling op de benen (niet op oksels of bikinilijn). Hebt u na een apilatie gemakkelijk last van roodheid of ingegroeide haren? Geen enkel probleem ik heb hier producten voor voorhanden. Ook ampullen om de haren trager te laten groeien, bleker en minder dik te laten teruggroeien heb ik voor u. Vraag gerust meer info.

MASSAGE

Bewuster van jezelf

Ons leven is druk en vaak vol spanning. Dit is op zich niet verkeerd, zolang je maar leert te ontspannen op zijn tijd. Een massage kan je deze ontspanning bieden. Door de respectvolle en aandachtige behandeling voel je beter hoe je lichaam in elkaar zit. Je wordt je weer bewust van jezelf. Een massage is een geweldige manier om je lichaam en geest even volledig te ontspannen en even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en drukte. Een massage heeft een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Uit onderzoek blijkt dat tegenwoordig veel meer mensen zin hebben in een massage, dat komt omdat er redelijk veel mensen stress hebben van op het werk. Daardoor gaan de mensen op zoek naar iemand die hen een massage kan geven zodat de stress weggaat. Want massage helpt tegen stress. Niet alleen stress is de oorzaak van de toename van massages, ook omdat veel mensen in het weekend graag meer willen genieten met hun partner. Daarom gaan ze met hun 2 naar een beautycentrum om te relaxen na een week hard werken. De meeste mensen voelen hun als herboren na een massage in een beautycentrum. Je kan het eens proberen.

OORKAARSEN

De oorkaarsen, oorsponkelijk afkomstig van de Hopi-indianen, werken zuiverend in hoofd- en keelgebied en geven een weldadig gevoel. Door de warmte en het schoorsteeneffect worden afvalstoffen afgevoerd en wordt het oor gereinigd. De kanaaltjes tussen oor, keel, neus worden op die manier eveneens gezuiverd. Oorkaarsen werken niet alleen ontspannend, ze verminderen ook de pijn in hoofd- en keelzone en het metabolisme en het lymfesysteem in de hals worden gestimuleerd. 16% van alle volwassenen Belgen is slechthorend. Ongeveer 1,3 miljoen mensen lijden aan een gehoorverlies van meer dan 25 db. Slechts een kleine minderheid blijkt een gehoorapparaat te gebruiken : een zesde van alle mensen die er baat bij zouden hebben. Om dit gehoorverlies te herstellen is een eenvoudige oorkaarsbehandeling door een ervaren persoon een goeie remedie om het gehoor te stimuleren! Oorkaarsen worden niet gedaan bij oorontstekingen of buisjes/geperforeerd trommelvlies.

Het binnenoor of slakkenhuis is heel gevoelig en delicaat en wordt dan ook veilig beschermd door het stevige rotsbeen in onze schedel. Het is hier dat de geluidsinformatie tienduizenden kleine haarcellen laat meebewegen op het ritme van het geluid. Te harde geluiden beschadigen de trilhaartjes in het slakkenhuis. Het ziet eruit alsof de trilhaartjes plat waaien. Alleen komen trilhaartjes niet meer overeind en blijven stuk.

HOUDBAARHEID VAN PRODUCTEN

De meeste cosmeticaproducten zijn lang, maar niet onbeperkt houdbaar. Er staat altijd een houdbaarheidssymbool of datum op het product afgedrukt. Het symbool staat op cosmeticaproducten die ongeopend langer dan 30 maanden houdbaar zijn. Op producten die ongeopend korter dan 30 maanden houdbaar zijn, staat aangegeven: bij voorkeur te gebruiken voor...

Het symbool geeft de periode aan van minimale houdbaarheid na openen waarin het product in optimale kwaliteit kan worden gebruikt. De minimale houdbaarheid wordt aangeduid met het aantal maanden (M). Het cijfer + M staat meestal in het potje afgebeeld. De daadwerkelijke houdbaarheid is afhankelijk van de manier waarop u met het product omgaat na aanschaf. De onderstaande tips kunnen u hierbij helpen.

 • Sluit de producten na elk gebruik zorgvuldig af
 • Bewaar producten niet in de zon
 • Voorkom bij mascara en eyeliners dat lucht in en uit de verpakking wordt gepompt met het borsteltje
 • Neem nooit creme uit een pot met ongewassen handen. Het beste is om een spatel of een wattenstaafje te gebruiken
 • Maak sponzen, spatels en borstels die met cosmetica in aanraking komen goed schoon en laat ze drogen voor (her) gebruik

Het houdbaarheidssymbool staat op alle producten, behalve op producten:

 • Waarop vermeld staat: bij voorkeur te gebruiken voor (gevolgd door een datum)
 • Die bestemd zijn voor eenmalig gebruik
 • Die op basis van alcohol zijn samengesteld (bijvoorbeeld parfums)
 • Die zodanig verpakt zijn, dat zij niet geopend worden (bijvoorbeeld spuitbussen)
 • Die dankzij hun samenstelling niet bederven